Audi A3-ellenfél a Volvótól: V40

volvo v40
Vágólapra másolva!
A korábbi, nem túl jó minőségű felvételek után gyári fotókon is látható a Volvo V40. Premier a Genfi Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Múlt héten jelentek meg az első kiszivárgott fotók a Volvo új kompakt modelljéről, az Audi A3, a BMW 1-es sorozat és a Mercedes-Benz A osztály ellenfelének szánt V40-ről. A francia L'Automobile című magazin felvételei még nem voltak túl jó minőségűek, azokra a fotókra viszont már nem lehet panasz, amelyek egy lengyel lap Facebook-oldalára kerültek fel.

A gyári képek megerősítik, hogy valódiak voltak a korábban megjelent fotók, a Volvo egy ötletes formavilágú autóval indul harcba a német riválisok ellen. Egyszerre váltja a V40 a négyajtós S40-est és V50-est, de nem lenne túl meglepő, ha megjelenése után nem sokkal a háromajtós C30 is kikopna a Volvo kínálatából.

Az új V40 orra és fara összetéveszthetetlenül volvós formajegyeket mutat, ilyen például a karosszéria hátrafelé szélesedő váll-része, az előrenyúló hűtőmaszk vagy a C30-asra hasonlító üveg csomagtérajtó. Technikai adatok még nincsenek, csak annyi biztos, hogy 4500 milliméter hosszú az autó, 20-szal rövidebb, mint a V50.

Állítólag a V40 lesz az első Volvo, amely megkapja a svéd gyártó új fejlesztésű VEA (Volvo Enviromental Architecture) motorcsaládját, ebben a benzinesek is kivétel nélkül közvetlen befecskendezést és turbófeltöltőt kapnak, a legnagyobb motor kétliteres lesz.