Vágólapra másolva!
Egy indiai művész 2805 darab hulladékká vált számítógép-alkatrészből és más szemétből rakott össze egy életnagyságú New Beetle-t. Az újrahasznosítást jelképező szobor a Volkswagen környezettudatos kampányának része lesz.
Vágólapra másolva!

Az autógyártók egyre intenzívebben foglalkoznak a környezetvédelemmel. A Volkswagen vadonatúj, rugalmasan variálható MQB platformját is úgy készítette el, hogy többféle alternatív hajtáslánc beszerelésére is alkalmas legyen. "Think Blue" címmel indított, környezettudatosságot reklámozó kampányukhoz annak az indiai művésznek a Bogarát is felhasználják majd, aki 2805 kisebb-nagyobb, kidobásra ítélt tárgyból építette meg a retróautó első generációjának majdnem pontos mását.

Forrás: AutoMotto
Forrás: AutoMotto

Az alkotó még a részletekre is figyelt, van index és ködlámpa is

Haribabu Natesan alaplapokat, merevlemezeket, billentyűzeteket, telefonkábeleket, villásdugókat, hangszórókat, CD-ket, kazettákat, tollakat, nyársakat, fém és műanyag üdítős kupakokat és egy nagyképernyős tévét használt fel művéhez. A végleges állapot eléréséhez persze szükség volt egy vázra és némi sárga festékre is.

Forrás: Volkswagen
Forrás: Volkswagen

Natesan a New Beetle első generációját mintázta meg

Az indiai alkotó eredeti módját választotta a hulladékhasznosításnak, bár a szobor elsősorban látványelemnek jó. Nem is a környezet, inkább a Volkswagen számára hasznos, hiszen a sok kidobott holmi továbbra is hasznavehetetlen szemét maradt, csupán látszólag sikerült mindent újra felhasználni. Figyelemfelkeltésre viszont így is alkalmas a műalkotás, amely jelenleg az indiai Kala Ghoda Arts Festival egyik látványossága.