Már szerelik az egyik Balatonban ázott Hummert

Vágólapra másolva!
Apró darabokra szedte egy specialista az egyik Hummer H2-est azok közül, amelyek alatt másfél hete beszakadt a jég a Balatonon.
Vágólapra másolva!

Országszerte nagy érdeklődést váltott ki másfél hete, amikor kiderült, hogy két Hummer H2 terepjáró ráhajtott a tó jegére, amely mindkettő alatt beszakadt. A használtan is legalább 5-6 millió forint értékű kocsik több órát töltöttek a jeges vízben, mire sikerült őket kiemelni, most pedig - legalábbis az egyiket - egy szakember próbálja helyrehozni. A Blikk információi szerint a Vegas becenevű fiatalember Magyarországon gyakorlatilag az egyetlen, aki vállalni merte, hogy megpróbálja megjavítani az egyik terepjárót.

"A fekete van nálam, ez volt a második, amelyik a jégre ment" - mondta el a Vasárnapi Blikknek Vegas. "A kocsi mechanikus részeit darabokra szedtem, kiszárítottam és kitisztítottam. Néhány nap múlva összerakom és megpróbálom beindítani. A szőnyegek, kárpitok még száradnak. A legnagyobb problémát az autó extrái okozzák, hiszen az elektronikai berendezések sokkal érzékenyebbek a vízre, mint a mechanika. Ezeknek a terepjáróknak alapvetően bírniuk kell az efféle igénybevételt, sok elemük jól szigetelt. A motort, a váltót és a futóművet már sikerült megszabadítani a szennyeződésektől, így elméletileg a kocsi működésre kész - a riasztó, a hifi és a többi hasonló berendezés persze még korántsem biztos, hogy újra életre kel" - tette hozzá a szerelő.

Vegas állítólag már meglehetősen járatos a luxusautók javításában. Sokáig Amerikában élt, ott pedig olyan hírnevet szerzett, hogy mind a mai napig külföldről is megkeresik, ha nagy a baj. Volt, hogy egy Ferrarit hoztak hozzá, amelyik Dallasnál esett egy tóba. A kocsi 1,5 hónapig utazott. Mire a szervizbe ért, addigra mindene összerohadt, Vegasnak azonban sikerült megjavítania. Jövő héten pedig a Blikk szerint Párizsba utazik, ahol egy karambolos Lamborghinit épít újra.

A fekete Hummer H2 javítási költségeit pontosan még nem lehet tudni, de Vegas szerint az autó értékéhez képest nem lesz mellbevágó a szervizdíj. A másikról sokat még nem tudni, de elképzelhető, hogy tulajdonosa azt már nem javíttatja meg.

Forrás: MTI/Nagy Lajos