Már a belseje is látható az új Kia Ceednek

Vágólapra másolva!
A koreai kompaktról újabb képeket hozott nyilvánosságra a Kia. Világpremier két hét múlva, a Genfi Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Forrás: Kia

A Kia pr-osztálya egyre jobban érti a dolgát, mert mindig megtalálják a módját annak, hogy ismét az új Cee'ddel foglalkozzanak az újságok. Egy hónapja, először csak egyetlen fotót tettek közzé, aztán egy héttel később még kettőt, az oldaláról és a faráról is.

Forrás: Kia

Most már a Cee'd belseje is látható a legújabb két fotón, valószínűleg egy csúcsmodellt örökítettek meg a gyári fényképészek. Erre utal a többféle kárpittal, részben bőrrel kárpitozott sportülés a fehér varrással, a fémből készült pedálsor, és a rengeteg gomb a középkonzolon, a kormányon, a kormánytól balra. Utóbbi helyen látható a sávtartó automatika kikapcsolója, amely képes arra, hogy visszakormányozza az autót a sávba, ha indexelés nélkül váltottunk sávot. A koreaiak kamera alapú rendszere az Hyundai i40-ben debütált, de úgy látszik, már egy kategóriával lejjebb is alkalmazzák.

Forrás: Kia

Az enyhén a vezető felé forduló műszerfal egyébként jó minőségűnek tűnik, de tagadhatatlan, hogy sok hasonlóság fedezhető fel az új Citroën C4 műszerfalával, igaz, a Kia Optimával is felfedezhetők hasonlóságok. A Cee'd nem sokkal a márciusi Genfi autószalon után megérkezik a kereskedésekbe, várhatóan a jól ismert 1,4-es és 1,6-os motorokkal. Később valószínűleg egy sportváltozat is készül majd belőle a Hyundai Veloster 1,6-os, 201 lóerős turbómotorjával és duplakuplungos váltójával.

Forrás: Kia