Luxusautót szabadalmaztatott a Volvo

Vágólapra másolva!
Szabadalmi ábrákon jelent meg a Volvo tavaly bemutatott nagyautó kupé tanulmánya, amely a legnagyobb BMW-k, a Mercedesek, Audik és Lexusok ellenfele lehet hamarosan.
Vágólapra másolva!

Forrás: auto.sina.com.cn

A kínai kézbe került Volvo megújulás előtt áll, a jövőbeli modellek formatervét a Concept Universe tanulmány szellőztette meg, amit tavaly mutattak be Sanghajban, majd a Concept You tanulmány formájában továbbgondolva elvittek a Frankfurti Autószalonra is. Bár a Volvo az 1968 és 1975 között gyártott 164-es óta nem készített felsőkategóriás prémiumautót (az S80 csak felső-középkategóriás), a márka klasszikus formatervezési stílusát futurisztikus elemekkel vegyítő autóval a BMW 7-es sorozat, a Mercedes-Benz S osztály, az Audi A8 és a Lexus LS által uralt kategóriába törekszik.

Forrás: auto.sina.com.cn

Most szabadalmi ábrákon jelent meg az S100-nak hívott modell, ami azt jelenti, hogy hamarosan a szériaváltozat is bemutatkozik. Félrevezető lehet, hogy változtatások nélkül, vékony tükrökkel, hatalmas kerekekkel és öngyilkos ajtókkal ábrázolták a nagy Volvót, egy soha meg nem valósuló koncepció formatervét azonban nem érte volna meg levédetni. Bővebb információkat egyelőre nem közöltek, de már nem lehet messze a hivatalos bejelentés napja.

Forrás: auto.sina.com.cn