Így nézhet ki a következő Nissan Note

Nissan Invitation, Nissan Note utód
Vágólapra másolva!
A Nissan a Genfi Autószalonon bemutat egy új tanulmányautót, amely nagy valószínűséggel a 2013-ban érkező új Note előfutára lesz.
Vágólapra másolva!

A japánok nem sokat árultak el a Genfi Autószalonon bemutatkozó új tanulmányukról, az Invitationról. A B-szegmensbe (kiskategóriába)szánt modell egyszerre lendületes, sportos, jól álcázza egyterűs formáját. A Nissan azt közölte, hogy ez a tanulmány lehet a 2013-ban bemutatkozó új modelljük előhírnöke, valószínűleg a Micra-alapokra épített sikeres Note utódja lesz.

Ezt támasztja alá, hogy ultratakarékos verzióval mutatják be, amelyben az új Micrából ismert egyliteres kompresszoros háromhengeres motor dolgozik, így 100 g/km alatti szén-dioxid-kibocsátásra képes.

Az újdonság belülről is üdítően fiatalos, de annyira nem azért tudományos-fantasztikus, hogy pár apró modosítással ne lehetne gyártásba küldeni. A könnyebb parkolás érdekében még az autó minden oldalát felülről mutató körkörös-kamerarendszert is kap majd, eddig ez főleg a prémiumautók kiváltsága volt, de a modellfrissítés óta például már a Qashqai-ba is rendelhető. Az Invitation a Genfi Autószalonon mutatkozik be, remélhetőleg akkor több érdekes információt is nyilvánosságra hoznak róla.

Forrás: Nissan