A Mercedes G osztályt is lemásolták a kínaiak

baic g osztály
Vágólapra másolva!
A B után a G osztályt is lemásolta a Beijing Automotive Industry Holding (BAIC). A B80VJ az áprilisi Pekingi Autószalonon debütál.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz legfontosabb, a helyi piacon forgalmazott autóit is gyártó kínai partnere újabb német modellről készített másolatot. 2010 végén mutatta be a BAIC a BC301Z jelű modellt, amely a B osztály előző generációjának szinte tökéletes klónja volt, most a legendás, évtizedek óta gyártásban lévő G osztály formavilága tetszett meg az ázsiaiaknak.

Az áprilisi Pekingi Autószalonon tanulmányként mutatkozik be a B80VJ, a szériaváltozat a tervek szerint jövőre érkezik. Úgy tűnik, hogy a Mercedest nem zavarja túlságosan a másolósdi, legalábbis a 2010-es B osztály-klón ellenére tavaly nyáron újabb megállapodást kötött a kínai céggel. Ennek értelmében a Daimler összesen 2,87 milliárd dollárt költ a 2011-ben létrehozott új vegyesvállalatra, a Beijing Benz Automotive-ra, ami arra utal, hogy a BAIC-logós klónok készítése valamilyen módon része lehet a két gyártó közötti egyezségnek.