Vágólapra másolva!
A Detroiti Autószalonon állította ki NS4 névre keresztelt tanulmányát a Toyota. Akár az új Prius is megszülethet az autóból.
Vágólapra másolva!


Kattintson a képre a galériához!

Saját jövőjébe enged betekintést a Detroitban kiállított NS4 tanulmánnyal a Toyota. Amellett, hogy a japánok különböző fejlett technológiai megoldásokat pakoltak a koncepcióba, a formavilágra sem árt odafigyelni, a négyajtós kupé a jövő Toyotáinak formavilágát vetíti előre. Akár az új Prius előfutára is lehet az egyszerre modern és elegáns stílusjegyeket keverő NS4, amelynek hibrid hajtáslánca konnektorból tölthető.

A rendszert jelentősen továbbfejlesztették, csökkentették a méretét és tömegét, de ezzel kapcsolatban a részletekre nem tért ki a Toyota közleménye. Ami biztos, hogy az NS4 átlagfogyasztása alacsony, kiváló gyorsulásra és nagyobb elektromos hatótávolságra képes, miközben a töltési időt jelentősen sikerült lecsökkenteni. Messze van a sorozatgyártástól az utastér, amelynek központi eleme az ember és gép közötti kommunikációt megkönnyítő HMI rendszer.

Az NS4-et körbekamerázták, a belső képernyő teljes panorámaképet jelenít meg az autó környezetéről, az üvegfelületeket speciális eljárással kezelték. Az ablakokon nem alakulnak ki vízcseppek, a felületek ködtaszítók és 99 százalékos UV-védelmet biztosítanak, emellett egy olyan réteget is tartalmaznak, amely a napenergia hasznosításával segít az elektronikus eszközök működtetésében.