Sportlimuzinnal, kupéval és SUV-val erősít a Honda

Vágólapra másolva!
Felfrissül az Accord kupé, új ruhát kap a Civic, és egy vadonatúj szabadidő-autó is bemutatkozik az amerikai piacon.
Vágólapra másolva!

Kilencedik generációjánál tart az Accord, a Honda középkategóriás modellje, melynek fejlesztése az utóbbi évtizedekben több irányban zajlott. Készült egy autó a japán, egy az amerikai, egy pedig az európai piacra. Detroitban az Egyesült Államoké a főszerep, így az NSX utódja mellett egy másik kupé, a kilencedik generációt bevezető kétajtós Accord is bemutatkozott. Az egyelőre tanulmányként emlegetett kupé első ránézésre a jelenlegi sorozat erős modellfrissítésének tűnik, hasonlóan az európai űr-Civic új generációjához.

Forrás: Honda

Újdonság a 2,4 literes 181 lóerős benzinmotor hatfokozatú kézi vagy CVT váltóval, akárcsak a 3,5 literes V6-os, melyhez a kézi mellé hatfokozatú automatát kapcsolnak. A legfontosabb új hajtáslánc egy konnektoros hibrid lesz. Az Accordban olyan biztonsági fejlesztések is bemutatkoznak, mint a szélvédő mögé épített kamerával működő, sávelhagyásra és ütközésre figyelmeztető rendszer.

Forrás: Acura

A japánok bejelentették, hogy miközben a kupé változatlan marad, a négyajtós kivitel új változata ugyanakkora utastere ellenére valamivel kisebb lesz. Így belső konkurenciát jelent majd a Civic négyajtós változatára épülő, Acura néven piacra kerülő ILX-nek. A kompakt szedán tanulmány új külső formavilággal törne be a sportlimuzinok közé. A kétliteres és 2,4-es benzinmotorral, valamint hibridhajtással is elérhető ILX-et a Civic-kel megegyező műszaki alapok ellenére egy minőségi kategóriával magasabbra pozícionálják.

Forrás: Acura

Az Acura almárka számára egy másik szériaközeli tanulmányt is elvittek Detroitba. Az RDX szabadidő-autó második generációja hosszabb tengelytávjának köszönhetően tágasabb utasteret, hozzá nagyobb csomagtartót kap, orrába pedig a 3,5 literes V6-ost szerelik a jelenlegi 2,3-as blokk helyett. A tavasszal szalonokba kerülő új modell a korábbinál könnyebb összkerékhajtási rendszerrel is rendelhető lesz.