Áprilisban érkezhet a terepjáró Lamborghini

Lamborghini LM00X, terepjáró
Vágólapra másolva!
Egy olasz magazin szerint a Pekingi Autószalonon már bemutatják az 575 lóerős crossover tanulmányt. Közben a cég vezetője kijelentette, hogy ebben az évtizedben nem tervezik turbómotor bevezetését.
Vágólapra másolva!

Már régóta terjednek olyan pletykák, hogy a Lamborghini a közeljövőben egy szedán és egy SUV modellel erősítene kínálatát. Előbbit csak tovább erősítette az Estoque tanulmányautó bemutatása, utóbbira azonban eddig csak annyi reális esély volt, hogy az olaszok 1986-tól 1993-ig már gyártottak terepjárót, a legendás tankkinézetű LM002-öt.

Az olasz Quattroruote magazin most egy több oldalas anyagot mutatott be egy új crossover koncepcióról, amelyet állítólag a Lamborghini az áprilisi Pekingi Autószalonra visz el. A modellről egyelőre semmit sem tudni, de várhatóan a Porsche Cayenne vetélytársának szánják úgy, hogy közben az Aventador stíluselemeit örökli. A Volkswagen-csoporton belül megszokott együttműködés miatt az is valószínűsíthető, hogy a Cayenne padlólemezére fog épülni. Motorikusan az Auditól származó 5,2 literes, V10-es erőforrás tűnik logikus választásnak, amely az újság információi szerint ebben az autóban 575 lóerő leadására lesz képes. Még hibrid verzió jövetele sem kizárt, a 2015-re várt modell teljesítménye már elérheti a 700 lóerőt.

Forrás: Quattroroute

A Lamborghini szóvivője szerint a terepjáró április megjelenése csak spekulácuió, mivel a négyajtós modellt biztosan nem fogják megépíteni, ezért az újságírók most erre gyanakodnak. Ugyanakkor azt nem cáfolta, hogy a modell szerepel a terveikben.

Stephan Winkelmann, a Lamborghini vezetője az angol Autocar magazinnak adott interjújában kijelentette, hogy a jövőben nem tervezik a turbómotor bevezetését. Egészen pontosan azt mondta, hogy ebben az évtizedben biztos nem lesz turbómotoros Lamborghini, mivel nem illik az olasz márkához, a rajongók nem ezt várják az autóiktól. Egy napon az üzemanyag-takarékosság biztosan előtérbe lép, de most még nincs kilátásban.

Forrás: Quattroroute

Pár napja az hír keringet az autós médiumokban, hogy a Lamborghini két új modellt is bemutat a márciusi Genfi Autószalonon, és az egyik az új Gallardo lesz. Winkelmann ezt is cáfolta, a Gallardo modellváltása is csak spekuláció, a vezető szerint arra még két évet várni kell.