Csúcsdízellel érkezik a frissített 7-es BMW

BMW 7-es sorozat
Vágólapra másolva!
Az áprilisban bemutatkozó modellben az új háromturbós, 381 lóerős dízelmotor mellett a benzines motorok is erősödnek. Európában csak év végétől lesz kapható.
Vágólapra másolva!

A BMW már most teszteli a 7-es sorozat idén áprilisban, a Pekingi Autószalonon bemutatkozó modellfrissített változatát. Bár a bajorok csúcsmodelljével kapcsolatban eddig sem voltak panaszok, azért a következő generáció érkezéséig (2014/2015) érdemes volt egy kis ráncfelvarrására, de közben a motorkínálat tovább erősödik.

A háromliteres turbófeltöltéses benzines 740i már 350 lóerős leadására lesz képes, miközben a 4,4 literes turbós V8-as 750i már 450 lóerős lesz. Presztízs okokból a V12-es 760i is megmarad a kínálatban. A dízelkínálat nagy újdonsága, hogy ebben is bemutatkozik a Genfi Autószalonon, az M 550d-ben debütáló háromturbós háromliteres dízelmotor, a 750d 381 lóerő leadására lesz képes. A hasonló méretű egyturbós 730d 258, az ikerturbós 740d 313 lóerős lesz.

Az autó külseje csak minimálisan alakul át, az első és hátsó lökhárító mellett az első fényszóró esik át jelentős változáson, hogy magába foglalja az átalakított LED-es fényszórót. A BMW továbbra sem tervezi, hogy az 7-es sorozatból önálló M-es modellt alkosson, de az optikai M-csomag megmarad a felszereltségi listában. Bár a modellben Kínában már áprilisban bemutatkozik, az európai bevezetésére az év végéig várni kell.

Forrás: BMW
Forrás: BMW