Füstbe borult a Lincoln tanulmányautója

Vágólapra másolva!
Rejtélyes füst szállt fel a Ford amerikai luxusmárkájának megmentésére tervezett MKZ Conceptből a Detroiti Autószalonon.
Vágólapra másolva!

Évek óta vegetál a Lincoln, a Ford luxusmárkája, melyet a cég vezetése a sorozatos kudarcok ellenére sem szeretne veszni hagyni. Éppen ezért mutatták be az MKZ Conceptet, az ismét megújuló márka jövőbeli autóinak előfutárát. A jellegzetes stíluselemeket, például a hűtőrács szárnymotívumát is újraértelmezték és igyekeztek fokozni az autó exkluzivitását az európai és japán prémiummárkákra rímelő, fantáziadús, kidolgozott belsőtérrel és panoráma üvegtetővel.

Forrás: Lincoln
Még több fotó a Lincoln MKZ Conceptről a galériában. Kattintson a képre!

Erre szükség is lesz a sikerhez, hiszen a magasabb árkategóriákban szinte már csak a két nemzet autói osztoznak az amerikai piacon. A kiállított autó szériaváltozatát hamarosan piacra is dobják, műszaki alapjait a költséghatékonyság jegyében az Észak Amerikában Fusion néven forgalmazott új Mondeótól örökli. Ha a szalonon történt bakiból nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni az autóval kapcsolatban, a Fordnak akkor is kellemetlen, hogy mindez épp a nívósabbnak szánt gyártmányával történt.