Jön a praktikus és a sportos VW népautó

Volkswagen up! GT
Vágólapra másolva!
Bővíti miniautója, az up! kínálatát a Volkswagen, hamarosan kapható lesz az ötajtós és a 110 lóerős GT kivitel is.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volkswagen

Néhány év és tucatnyi tanulmányautó után tavaly bemutatkozott a Volkswagen új minije, az up!, amit a nemzetközi menetpróbán már vezettünk is. Most megjelentek az első hivatalos fotók az ötajtós változatról, a gyáriak pedig a GT kivitel érkezését is megerősítették. Ezzel a két modellel a cég visszatérhet azokba a kategóriákba, melyek segítettek megalapozni jelenlegi népszerűségét. Újra kínálnak majd igazi, elérhető árú népautót, és megint lesz egy kicsi, könnyű és erős autójuk, mint amilyen annak idején az egyes Golf GTI volt.

Forrás: Volkswagen

Az ötajtós up! csak két plusz ajtajában különbözik majd a háromajtós modelltől, tengelytávja marad 2,42 m, és csomagtartója sem lesz nagyobb a jelenlegi 251 liternél, várhatóan a vevőknek több mint a fele mégis ezt választja majd, hiszen a miniautó használhatóságát érezhetően javítja a két hátsó ajtó. Motorválasztéka is megegyezik a háromajtóssal, ugyanazt az egyliteres, háromhengeres benzinest szerelik bele 60 vagy 75 lóerős változatban. Felára Németországban 475 euró lesz, és két testvérmodellje, a Skoda Citigo, valamint a Seat Mii is elérhető lesz ezzel a karosszériával.

Forrás: Volkswagen

Az up! GT vonzerejét elsősorban apró méretei jelentik majd, hiszen a Golf GTI mára jóval nagyobbra nőtt az ősmodellnél, és már a Polo GTI sem ugyanazt az élményt nyújtja, mintn egykor a hot hatchek atyja. A 17 colos felnivel, LED-es nappali menetfényéről könnyen felismerhető, sportos lökhárítóval és hátsó diffúzorutánzattal megvadított sportváltozat dupla kipufogót kap majd egyliteres, háromhengeres, 110 lóerős turbómotorjához, amelyhez egy hatfokozatú kézi váltót kapcsolnak, hogy teljes legyen az élmény.

Forrás: Volkswagen

Az árát és érkezésének időpontját egyelőre titkolják, de az ígéretek szerint már nem kell sokat várni rá, és az is valószínű, hogy a Skoda Citigo RS és a Seat Mii Cupra is ott bújik valahol a tervezőasztalon.