Bemutatták az új Swift szedánt

Suzuki Swift Sedan, Suzuki Dzire, Maruti Dzire
Vágólapra másolva!
Meglepően kis hátsó túlnyúlással - emiatt nagyon kicsi csomagtartóval - mutatkozik be Indiában a Suzuki Swift lépcsőshátú változata, a Dzire. 
Vágólapra másolva!

A Suzuki is követi a különböző piaci igényeket, ezért Indiában bemutatta a legújabb Swift szedán változatát. Míg a világ többi részén elég a három- és ötajtós karosszéria, addig Indiában a háromajtósra nincs igény, helyette a lépcsőshátú változat a kedvelt.

Az autó (ahogy a korábbi modell is) a Dzire nevet kapta, amely elnevezés egy kicsit hasonlít az angol Desire (vágy) szócskára. Az biztos, hogy a Maruti által is gyártott modellre nézve viszonylag kevés embert kerít hatalmába a fékezhetetlen birtoklási vágy, hiszen úgy néz ki, mintha félbehagyták volna a csomagtér kialakítását.

Forrás: indianautosblog.com

Erre azért volt szükség, mert az ottani adózási szabályok miatt az autó hosszát be kellett préselniük négy méter alá, így azonban nem is lett teljes értékű szedán, a csomagtartója is mindössze 316 literes. Ez sokkal kisebb, mint az előző Dzire által elért 464 literes érték, de még a két generációval ezelőtti, hazánkban is kapható Swift Sedan csomagtartója is 365 literes volt.

Forrás: indianautosblog.com

A Dzire valószínűleg a Swift Európában használt motorjait kapja meg, vagyis az 1,2-es benzines mellett az 1,3-as turbódízelt lehet választani. Az utastere is megegyezik az európai változatéval, de itt jobb oldalon van a kormány. Indiában a forgalmazása februárban kezdődik meg, az európai bemutatásra viszont nem sok esély van, mivel alig nyújt többet, mint az ötajtós verzió.

Forrás: indianautosblog.com