500L néven érkezik a Fiat új egyterűje

Fiat 500L
Vágólapra másolva!
Az 500L hat centiméterrel hosszabb, mint az alapmodell, és sokkal praktikusabb választás. Júliusban indul az európai értékesítés.
Vágólapra másolva!

Úgy néz ki, hogy a Fiat végre kihasználja az 500-asban rejlő hatalmas marketing lehetőségeket, ugyanis a márciusi Genfi Autószalonra beígért egyterű is ezt a nevet kapja. A projektet eddig csak L-Zero néven lehetett ismerni, korábban arról volt szó, hogy emiatt Ellezero néven érkezik az újdonság, de az Automotive News információi szerint az új modell neve hivatalosan Fiat 500L lesz.

A modell azoknak készül, akiknek bejön az eredeti 500-as formavilága, de sokkal praktikusabb autóra vágynak. Az újdonság hat centiméterrel hosszabb (magasabb és szélesebb is), mint az alapjául szolgáló kisautó, így ez fogja váltani a hazánkban eddig szinte ismeretlen a Fiat Idea nevű egyterűt. Ezzel az 500L az Opel Meriva és a Ford B-Max vetélytársa lesz, izgalmas motorválasztékkal. Ebben is kapható lesz a 0,9 literes, kéthengeres turbós Twinair-motor, de a 100 lóerős 1,4-es benzines, illetve az 1,3-as MultiJet dízel is megjelenik a kínálatban.

Forrás: [origo]

Az autót Szerbiában gyártják majd, az európai értékesítése hivatalosan júliusban kezdődik el, az amerikai piacon csak 2013-ban kezdik meg a forgalmazást. A Fiat egyébként ezzel a húzással a Mini mintáját követi, akik nem rég mutatták be a szabadidő-autó Countrymant.