92-szer bukott meg a KRESZ-vizsgán egy brit férfi

Vágólapra másolva!
A Telegraph szerint 28 éves leicesteri férfi eddig közel háromezer fontot költött vizsgadíjakra.
Vágólapra másolva!

Alighanem világrekord a brit férfi teljesítménye, hogy 92-szer bukott meg az elméleti vizsgán, és ezért még nem is mehetett a forgalomba gyakorolni. Nagy-Britanniában a KRESZ-vizsga egy óráig tart, és a szokásos többféle válasszal rendelkező KRESZ-kérdések mellett egy videót is meg kell nézni rajta egy vezetőről, akire különböző veszélyek leselkednek az úton, és a vizsgázónak meg kell ezeket neveznie.

A brit Driving Standard Agency azt is nyilvánosságra hozta, hogy egy 33 éves, szintén leicesteri férfi már 22-szer bukott meg a forgalmi vizsgán (mindegyik bukás 75 fontjába került), mire átment.

A Telegraph egy leicesteri oktató véleményét is kikérte:"ez egy hihetetlenül magas bukási szám. Még nem is hallottam ilyenről. A kutatások időről időre bebizonyították, hogy a legmegbízhatóbban úgy lehet átmenni a vizsgákon, ha az ember hetente egyszer vagy kétszer órákat vesz, amíg önbizalma nem lesz az autóban, és már nem lesz szüksége az oktató iránymutatásaira. Az emberek akkor kerülnek bajba, amikor intenzív tanfolyamra járnak rövid ideig, vagy nem készülnek fel megfelelően a vizsgára" - nyilatkozta a Roadworks School of Motoring leicesteri oktatója, Phil Oliver.