A Lada 2012-ben visszatér az autósportba

Lada Granta Cup, WTCC
Vágólapra másolva!
Két futam erejéig visszatérne a Túraautó-világbajnokság küzdelmeibe a Lada. A csapat a magyar és a portugál futamon tenné magát próbára.
Vágólapra másolva!

Forrás: Lada Granta Cup

A Lada már korábban is kacérkodott azzal, hogy az autósportban is nevet szerez magának, legutolsó látványos próbálkozásuk éppen a Túraautó-világbajnoksághoz köti őket, de a program 2009-ben megszakadt. James Thompson révén pedig nagyszerűen haladt a Lada sportprogramja, a 110-es után a Priora már igazán biztató eredményeket produkált.

Ezután jött két év szünet, majd most megint olyan hírek terjednek, hogy a Lada visszamenne a sorozatba. Első lépésként a Lada Granta Kupát rendező Viktor Shapovalov csapata, a TMS indítana autót két jövő évi futamon. Az egyik éppen a hungaroringi magyar verseny lenne, a második pedig az ezt követő portugál futam.

Az még nem tisztázott, hogy a csapat a korábbi Priora továbbfejlesztett változatával, vagy a kupás Grantából épített új autóval indulna a két futamon. A versenyzők kilétéről sem döntöttek még, de az biztos, hogy a két futamot kísérletnek szánják, ez után dönthetik el, hogy milyen terveik vannak a jövőre.