Vágólapra másolva!
A karácsonyi ajándékvadászat közben gyakran botlunk olyan tárgyakba, amelyek ott a boltban csábítóan néznek ki, ám a fa alatt már nem aratnak osztatlan sikert. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány dolgot, amellyel garantált örömöt szerezhetünk autóbolond ismerőseinknek.
Vágólapra másolva!

1. Porsche farmer

A Porsche-rajongók már eddig is számtalan hasznos vagy kevésbé praktikus, de kétségtelenül elképesztően szépen megtervezett holmit tudtak vásárolni a Porsche Designtól, amely az idei szezonra farmerekkel is bővítette ruhakollekcióját. Bár a képen néhány szokványos nadrágot láthatunk, valójában ezek a ruhadarabok is a márkára jellemző maximalizmussal készültek: a legjobb japán denimet használták alapanyagként, amelybe csavarmintás patentokat vertek stratégiai helyekre. Karbonmintás cipzár és egy kis fém névtábla jelzi még, hogy nem a szokásos farmerral van dolgunk, ami sajnos a nadrágok árára is igaz: a jelenlegi árfolyamokon számolva 100-tól 140 ezer forintig terjed a választék.


Az alapanyagot Japánból szerzik be a Porsche-logós farmerokhoz

2. Lamborghini szivarkészlet

Szivarozni nem biztos, hogy egészséges, de tagadhatatlanul menő, különösen, ha Lamborghini-logós kiegészítőkkel tesszük. Az alábbi csinos kis készlet a következő tételeket tartalmazza potom 139 dollárért, azaz mintegy 32 000 ezer forintért: cédrusfából készült dobozka, hamutartó, szivarvágó, valamint bőrből készült szivartartó tok. Természetesen mindegyik tárgyon ott díszeleg az olasz sportautógyár neve és bikás címere. Kihagyhatatlan ajánlatnak tűnik.


A készlet kidolgozása és anyagminősége méltó a Lamborghini-emblémához

3. Shelby Mustang billiárdasztal

Ennél frappánsabb ajándékkal egyszerűen nem lehet meglepni az olyan ismerőseinket, akik rajonganak az amerikai izomautókért, és nem mellesleg biliárdozni is szeretnek. Mindössze 25 számozott példány készült ebből a különleges asztalból, amely formájával a legendás, 1965-os Shelby Mustang GT 350 előtt tiszteleg. A dolog szépséghibája, hogy a legolcsóbb darab is 12 ezer dollárba, azaz mintegy 2,76 millió forintba kerül, amire némi vigasz, hogy mindegyiket személyesen ellátta névjegyével Carroll Shelby.


Mindössze 25 számozott példány készül ebből az asztalból

4. Ferrari gördeszka

A Ferrari online boltját feltúrva csupa-csupa csodálatos dolgokra bukkanhat egy autóbolond. Ferraris parfümtől, telefontoktól és biciklitől kezdve a sakk-készletig van minden, amit egy márkafanatikus csak megkívánhat, beleértve a gördeszkát is. Az alábbi képen látható guruló remekmű hét réteg kanadai juharfából készült, és természetesen megkapta a márkára jellemző lángvörös fényezést és a jól ismert logót is. Ára 134 euró, azaz mintegy 40 ezer forint, plusz szállítási költség.

Ha Fernando Alonso gördeszkázna, biztos, hogy ilyennel tenné

5. BMW szánkó

BMW-s apukák figyelem! Ha azt akarjuk, hogy csemeténk már egészen korán magába szívja a bajor márka minőségét és presztízsét, akkor minimum egy ilyen szánkóval kell meglepni. A mindössze 6 kilós kis formatervezett szánkó olyan speciális műanyagból készült, amely jól bírja a hideget és állítólag az UV fényt is. A BMW 4-től 10 éves korig ajánlja a ródliját, amelynek az ára is BMW-sre sikeredett: 79 euróba, tehát mintegy 24 ezer forintba kerül.


A BMW is tisztában van vele, hogy a márkahűséget nem lehet elég korán kialakítani

6. Fiat kávéfőző

Ennél jobban talán nem is lehetne egy tárgyba összesűríteni az olasz életérzést, ezért őszintén irigyeljük azokat a mázlistákat, akik egy ilyen pompás kávéfőzőt csomagolnak majd ki a fa alatt. A Fiat 500 logójával díszített kis ketyere egyébként az olasz Bialetti cég terméke, és két személyre lehet vele kávét készíteni. A Fiat hivatalos webshopjában 58 eurót kérnek érte, de mire hozzánk eljut, már kicsit feljebb megy az ára, ugyanis 33 ezer forintért találtunk rá egy hazai online bolt kínálatában.


Olasz autó és olasz kávé egy tárgyba sűrítve, már-már túlzás

7. Chevrolet heverő és falidísz

A klasszikus, hatalmas amerikai cirkálók szerelmeseit meglephetjük egy kanapéval és/vagy falidísszel, amelyek külön-külön is feldobhatnak egy helységet. Mindkét elem üvegszál, fém és műanyag kombinációjából készült, és nem elhanyagolható részlet, hogy a lámpák működnek, így még a hangulatvilágítás problémáját is megoldhatjuk velük. A kanapé most (akciósan) 1700 dollárba (kb. 390 ezer forint) kerül, míg a falidíszért 1500 dollárt (kb. 345 ezer forint) kér az amerikai forgalmazó.

A lámpák működnek, így a hangulatvilágítás is meg van oldva

8. Honda kerékpár

Kevesen tudják, de a legtöbb autómárka kínálatában szerepel kerékpár is, amelyet az esetek többségében csak megrendelnek egy nagyobb, nevesebb bicikligyártótól, és aztán felmatricázzák. A Hondánál egy szemrevaló trekking biciklire bukkantunk, amely férfi és női vázzal is kérhető. A kidolgozás és a felhasznált alkatrészek minősége nem hoz szégyent a vázon olvasható márkanévre: Shimano váltó, rugós első teleszkóp és V-fékek találhatóak a bringákon, amelyekért 200 ezer forintot kérnek a Honda-szalonokban.

Ezeket a Hondákat tekerni kell

9. Forma-1-es orrkúp

Az igazán elszánt F1-rajongók már egy versenyautó orrkúpjának a látványától is erős izgalomba tudnak jönni, így az első ránézésre kicsit furcsa ajándékkal valójában hatalmas örömöt szerezhetünk. Az 1:12-es méretarányban készülő makettek tökéletes másolatai az eredeti alkatrészeknek, ami a mind a színezésre és matricákra, mind a formai megoldásokra igaz. 85 fontért, azaz mintegy 30 ezer forintért rendelhetjük meg Hamilton, Vettel vagy éppen Schumacher autójának kicsinyített elejét a F1 hivatalos webshopjából.

Tökéletes másai az eredeti alkatrészeknek

10. Jaguar napszemüveg

A Jaguar márkanév olyan jól cseng, hogy sok cég rengeteget fizet azért, hogy rátehesse a termékére a nagymacskás logót. Természetesen a Jaguar nemcsak a pénzt szedi be a névhasználatért, hanem ellenőrzi is, hogy az a valami, amin az emblémája látható ne hozzon szégyent a márkára. Szerencsére a Jaguar napszemüvegek már jóval megfizethetőbbek, mint az ugyanilyen márkanév alatt kapható autók, ugyanis 25 ezer forinttól 45 ezerig terjed a kínálat. Persze nem a Jaguar az egyetlen, amely kihasználja befutatott nevét, léteznek Mercedes, Porsche és persze Ferrari szemüvegek is.


A maga kategóriájában nem is számít drágának a Jaguar napszemüveg