Orbán Viktor új szolgálati autója lehet

Volkswagen Multivan Business
Vágólapra másolva!
A magyar miniszterelnök az A8-as Audi helyett inkább a Volkswagen kényelmes utazóbuszát, a Multivant részesíti előnyben. A németek most bemutatták az új csúcsváltozatot.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen Multivan lényegében a Transporterre (a márka kisáruszállítója) épülő utazóbusz, amely egészen magas felszereltségű luxusbusszá alakítható át. A modell üzleti körökben kedvelt utazóeszköz, sőt Orbán Viktor miniszterelnök is ezt használja szolgálati autóként.

Most a Volkswagen bemutatta az új csúcsverziót, a Businesst, amelyben már valódi fafelületeket és elektromosan állítható és fűthető nappabőr üléseket helyeztek el.

Az italok hűtésére beépített hűtődoboz szolgál, míg az utastér klímájáról a távirányítható állóhelyzeti fűtés gondoskodik. A sínen csúsztatható többfunkciós asztal helytakarékosan a második sor ülései közé rejthető.

Forrás: Volkswagen

A Multivan Business vezeték nélküli internetkapcsolatának köszönhetően az utasok menet közben is intézhetik ügyeiket, de ha éppen tárgyalni szeretnének, akkor a digitális mikrofonrendszer könnyű kommunikációt tesz lehetővé az utasok között, ugyanis hangjuk erejét a jármű hangszórói automatikusan megnövelhetik. A szórakoztatásért a Dynaudio audiorendszer a felelős, amelyhez már van iPod- és iPhone-csatlakozó is. Opcionális extraként rendelhető a hátsó utasok szórakoztatórendszere DVD-lejátszóval és a tetőkárpitból kihajtható 10 colos képernyővel.

Forrás: Volkswagen

Ebben a járműben már szériafelszerelés a Bi-Xenon fényszóró, a navigáció, a multifunkciós kormánykerék, a tolatókamerás parkolást segítő rendszer, a mobiltelefon-kihangosító, a sávváltásasszisztens és a gumiabroncsnyomás-figyelő. Sötétített hővédő üvegezés zárja ki a kíváncsi tekinteteket, természetesen az ajtókat is elektromosan lehet mozgatni.

Forrás: Volkswagen

A hajtásról biturbós 180 lóerős dízel vagy 204 lóerős turbós benzines motor gondoskodik. Mindegyik motorhoz választható a hétfokozatú duplakuplungos váltó (DSG) és az immár elektronikusan vezérelt 4Motion összkerékhajtás is. A miniszterelnöknek ajánlható Multivan Business 2.0 TDI (180 LE) DSG váltóval és 4Motion összkerékhajtással 26 millió forintba kerül, de még ehhez is vásárolható egy-két extra.