Megújul a Renault Scénic és Grand Scénic

Vágólapra másolva!
Apró frissítéssel fut neki a Renault Scénic és Grand Scénic a következő modellévnek.
Vágólapra másolva!

Forrás: Renault
Új lökhárítót és LED-es helyzetjelzőt kapott a Gran Scénic

Ráncfelvarráson esik át a Renault Scénic és Grand Scénic, a módosítások csak néhány részletet érintenek. Megjelenésében eddig is különbözött egymástól a kisebb és nagyobb modell, a frissítéssel az eltéréseket próbálták jobban kiemelni a dizájnerek. A Scénic és Grand Scénic is új első lökhárítót kap, közös elemként mindkettő LED-es nappali fényekkel gazdagodik. A valamivel komolyabb autó benyomását keltő Grand Scénicen a lökhárító aludekorja végignyúlik az elem teljes hosszán, illetve a hűtőrács aljára is jut a fémes díszítésből.

Forrás: Renault
Hátulról egyformán néz ki a két egyterű

Újdonság, hogy a Scénic befelé, a Grand Scénic kifelé húzott L-alakú hátsó lámpái ezentúl LED-es technológiával készülnek. Az utastérben jobb minőségű anyagokat és kárpitokat használnak, a műszerfal és középkonzol nem változik. Ezentúl kamera alapú sávtartó asszisztens és automatikus fényszóróvezérlő rendszer is rendelhető az opciós listáról.

Forrás: Renault
A rövidebb Scénicnek más a hűtőrács kialakítása

Megjelenik a motorkínálatban az 1,6 literes dízel 110 lóerős verziója 260 Nm-es nyomatékkal, illetve az 1,2 literes, turbós benzines 115 lóerős kiadása 190 Nm-es nyomatékkal. Mindkét motorhoz alapáron jár a start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszer. Az új dízel átlagfogyasztása 4,1 liter, a benzinesé 5,8 liter száz kilométerenként. A forgalmazás januárban kezdődik.