Hivatalos fotókon, videón az új kabrió Porsche

Porsche 911 Cabriolet
Vágólapra másolva!
Az új 911 Cabriolet hosszabb, szélesebb és könnyebb, mint az elődje. A kupé hajtánláncát örökli, így egyelőre 350 vagy 400 lóerős teljesítménnyel elérhető. Az értékesítés csak 2012 márciusában indul.
Vágólapra másolva!

Forrás: Porsche
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

A Porsche mindössze pár hónapja mutatta be az új 991-es kódjelű 911-es Porschét, amely a nagyon sikeres 997-est váltotta le a sorban. Az új modell nagyobb, hosszabb, stabilabb, kisebb motorral szerelt, de eddig mindössze kétféle változatban volt kapható. A stuttgartiak most hivatalosan is bemutatták az új cabriolet-t, amely első ránézésre kiválóan sikerült.

Ismét látszik, hogy a Porsche fejlesztői kiváló munkát végeznek, ugyanis a gombnyomásra nyitható tető pont olyan formájú lett, mint a kupé eredeti teteje, így minimálisan sem töri meg az eredeti formatervet. Csak a szövetről lehet felismerni, hogy itt kabrió változatról beszélünk.

Forrás: Porsche

Mivel a kabrió az új kupé (991) alapjaira épül, ezért ez is hosszabb, szélesebb és nagyobb tengelytávval rendelkezik, mint az elődje. Már az új, ultrakönnyű karosszériája miatt is könnyebb lenne az új Cabriolet, mint a régi, de az új - magnézium felhasználásával készült - tető könnyebb és merevebb is. Ennek a súlycsökkentésnek természetesen több előnye is van: kevesebbet fogyaszt, jobban megy, és a kanyarokban is jobban fordul.

Forrás: Porsche

A nyitott tetejű változata természetesen a kupé hajtásláncát kapta meg módosítás nélkül. Az alapváltozat 3,4 literes motorja 350 lóerős, míg a sportosabb "S" 3,8 literes motorja már 400 lóerőt tud. Mindkét modellhez alapáron a Porsche egyedülálló hétfokozatú manuális váltója jár, de a hétsebességes duplakuplungos PDK váltó is rendelhető.

Forrás: Porsche

Az alapváltozat kereken 5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára és 286 km/óra a végsebessége, míg az S-nek elég 4,7 másodperc, valamint 301 km/óránál fogy el a szufla. A fogyasztási adatokat nem szabad komolyan venni, de állítólag vegyes átlagban 9,2 liter/100 km-rel (S: 9,7 l/100 km) beérik.

Forrás: Porsche

Már a Porsche oldalán fent van a pontos ára, 100 500 euróba kerül az alap, és 115 ezer euróba az S változat, ami annyit jelent, hogy 12 500 euróval drágább, mint a kupé. Az értékesítés 2012. március 3-án indul, mivel a 911 cabriolet akkor mutatkozik be a Genfi Autószalonon.