Konzervatívabb lett a Volkswagen Passat CC

Volkswagen Passat CC 2012
Vágólapra másolva!
Félidős modellfrissítést kapott a VW négyajtós kupéja. A megújult CC sokkal jobban hasonlít a Passatra, mint korábban.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volkswagen

2008-ban jelent meg a Mercedes-Benz CLS ihlette Passat CC. Lapos tetejével, izgalmas formáival és igényes utasterével szokatlanul stílusos Volkswagenként lépett piacra. Három év alatt nem öregedett meg a formája, Wolfsburgban mégis hozzányúltak. Megkapta az új Passat stíluselemeit, amellyel a képek alapján alaposan felforgatták a modell alapkoncepcióját, és egy mutatós, de konzervatívabb Volkswagent faragtak belőle.

Forrás: Volkswagen

Az új, szögletes, sűrűn rácsozott hűtőmaszk és a korábbi kis törésvonal nélküli, mostantól dinamikus és LED-es fényszórók még a kupés tető hatását is elnyomják egy kissé, akárcsak a szintén LED-es hátsó lámpák, amelyek szögletes rajzolata nem engedi eléggé érvényesülni az ívelt farrészt sem. Műszakilag azonban nem változtattak rajta, a külső átalakításon kívül csupán apróbb módosítások történtek.

Forrás: Volkswagen

Még jobb anyagok kerültek az utastérbe, néhány gomb elrendezését megváltoztatták, és továbbfejlesztett vezetőtámogató rendszereket is bemutattak. Új sávtartó, holttérfigyelő és táblafelismerő rendszer is elérhető lesz, az elektronika még a kormányzásba is beavatkozik balesetveszély esetén. A felfrissített Passat CC Európai forgalmazása 2012 februárjában kezdődik.