Kiderült, miért járhatott rendszám nélkül Steve Jobs

steve jobs autója
Vágólapra másolva!
Az Apple elhunyt tulajdonosa rendszám nélküli autóval járt, de senki se értette, hogy tehette ezt. Most egy korábbi kollégája felfedte a titkot, Jobs a tőle megszokott módon zseniálisan használta ki a szabályok adta lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Steve Jobsra mindig is az volt a jellemző, hogy szerette a különc megoldásokat, erről a privát életben sem feledkezett meg. Az Apple pár hete elhunyt társtulajdonosa korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy rendszám nélküli autóval járt, senki sem értette, hogyan lehetséges ez.

Sokan abból indultak ki, hogy egy ekkora cég milliárdos vezére megengedheti ezt magának, még az sem riasztotta el, hogy a rendőrök esetleg megbüntethetik érte, de Jobs ennél azért dörzsöltebb volt.

A legendás cégvezető talált egy kiskaput a kaliforniai törvényekben, mely szerint új autónál hat hónapos koráig nem kötelező rendszámot felhelyezni az autóra. Ezért Jobs úgy egyezett meg a számára autókat szolgáltató flottás céggel, hogy hathavonta lecseréli autóját, pont a határidő lejárta előtt. Az utóbbi években egy ezüstszínű Mercedes-Benz SL 55 AMG-ben látták a legtöbbet, senki sem sejtette, hogy ez nem ugyanaz az autó, hanem Jobs félévente cserélgeti az ezüst Mercedeseket.

Forrás: Flickr/Tomás Pollack

Az ötletnek a flottás cég is örült, hiszen félévente volt megrendelése egy új autóra, a kifutó alig használt járgányokat pedig mindig úgy adhatta el, hogy ez volt Steve Jobs autója. Mindenki jól járt az üzlettel.

Steve Jobs, az Apple társalapítója 2011. október 5-én, 56 éves korában hunyt el. A cég emblematikus figurája régóta hasnyálmirigyrákban szenvedett, ezért halála előtt nem sokkal lemondott az elnök-vezérigazgatói tisztségéről.