Rekordévre számít a Rolls-Royce

Vágólapra másolva!
Az idén eladási rekordra számító brit luxusautó gyártó vezérigazgatója szerint a 10 ezer darabos értékesítési határt soha nem törik át.
Vágólapra másolva!

Torsten Müller-Ötvös vezérigazgató szerint a kapacitások teljes kihasználtsággal működnek, a kocsikat három műszakban gyártják, így az értékesítés az idén várhatóan meghaladja a 2010-ben elért 2711 darabot, ami 170 százalékos növekedés volt az előző évhez képest. Ez a legjobb eredmény, amióta 2003-ban a Rolls-Royce a német BMW csoporthoz került.

"A lehetséges vevők köre is bővül. Jelenleg 90 ezer szupergazdag él a világon, 10 év múlva pedig már 125 ezren lesznek annyira gazdagok, hogy megengedhetnek maguknak egy Rolls-Royce-t" - mondta a vezérigazgató az Automotive News Europe című lapnak.

Hozzátette: nem tervezik, hogy 250 ezer eurónál olcsóbb modellt fejlesztenek, ugyanakkor egymillió eurónál drágább Rolls-Royce sem lesz.

A társaság valamennyi gyártmánya biztos, hosszú távon értékálló befektetés, "hiszen a márka történetében valaha értékesített autók 70 százaléka még mindig járja az utakat" - mondta Müller-Ötvös. "A Rolls-Royce azonban a kedvező kilátások ellenére igen szűk kör autója marad, így az évenkénti tízezres értékesítési határt soha nem töri át a társaság" - tette hozzá.

Forrás: Rolls-Royce