Már gyártják a legkisebb Skodát

Vágólapra másolva!
A Skoda Pozsonyban megkezdte a VW Upra épülő Citigo miniautó gyártását.
Vágólapra másolva!

A Citigo gyártásával a márka új piaci szegmensbe lépve immár hétre növelte modelljei számát, a miniautó még az idén megjelenik a csehországi piacon, Európa további országaiba, így Magyarországra is a tervek szerint 2012-ben érkezik. A piaci bevezetést az újdonság háromajtós változata kezdi, de a tervek szerint az ötajtós Citigo is egy éven belül bemutatkozik majd.

"A Citigo növekedési stratégiánk központi pillére" - mondta a pozsonyi gyárban Winfried Vahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke. "E kisautóval indítjuk Európában modelloffenzívánkat, rohamosan bővülő piaci szegmenst nyitva meg márkánk előtt."

Piactól függően háromféle felszereltségi szint szerepelhet a kínálatban: az Active, az Ambition és az Elegance. A Citigo hosszúsága mindössze 3,56, szélessége 1,65, míg magassága 1,48 méter, így a miniszegmens kisebb modelljei közé tartozik.

Ez lesz az első Skoda, amelyben megjelenik a vezető és az első utas fej-mellkas oldallégzsákja, az aktív biztonság színvonalát pedig az új "City Safe Drive" aktív vészfékrásegítő (koccanásgátló)emeli.

A Citigo motorpalettát a piaci bevezetésekor két új egyliteres, háromhengeres alkotja majd 60, illetve 75 lóerős teljesítménnyel.

Forrás: Skoda