Kiszivárgott képeken a kompakt Toyota Prius

Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a Toyota Prius C prospektusa Japánban. A szkennelt képeken már látható a világ egyik legtakarékosabb hibridje.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Idén januárban a Detroiti Autószalonon mutatkozott be a Toyota Prius C Concept, amely a szkennelt képeken látható szériaautó előfutára volt. Ugyan sok hasonlóságot nem lehet a tanulmány és a végleges modell között felfedezni, utóbbi jóval hétköznapibb formát kapott. A prospektus adatlapjából kiderült, hogy a 3995 mm hosszú újdonság a Yaris és az Auris közötti űrt fogja betölteni, előbbinél 11 centiméterrel hosszabb, utóbbinál 25 centiméterrel rövidebb, tengelytávolsága 2550 mm (Yaris: 2510 mm, Auris: 2600). A Prius C csomagtartója 305 literes, ezzel 26 litert ver rá a hibrid Auriséra és 19 litert a normál Yariséra.

Forrás: [origo]

Az autó természetesen nevéhez hűen hibrid hajtást kapott, egy 1,4 literes, 74 lóerős benzinmotor és egy 61 lóerős villanymotor fogja hajtani külön-külön, vagy akár együttes erővel is, az erőátvitelt a többi Toyota hibridhez hasonlóan fokozatmentes CVT automata váltó végzi. A rendszer összteljesítménye 100 lóerőre adódik, ami elégnek tűnik a mindössze 1080 kilogrammos autó mozgatásához, az amerikai mérési ciklus szerint az átlagfogyasztása mindössze 2,8 liter/100 km.

Forrás: [origo]

A Prius C világpremierje a decemberi Tokiói Autószalonon lesz, utána valószínűleg a januári detroiti és a márciusi Genfi Autószalonra is elviszik majd.