Megérkezett a Volkswagen Up! spanyol klónja

Seat Mii
Vágólapra másolva!
A Skoda Citigo után megérkezett a Volkswagen Up! harmadik változata. A Seat Mii elsősorban formailag különbözik a két testvértől.
Vágólapra másolva!

Kis idővel a Skoda után a Seat is bemutatta a Volkswagen Up! spanyol változatát, ezzel a miniautó mind a három verziója bemutatkozik. Az UP! második változata, a Skoda a Citigo nevet kapta, majd most a spanyolok is furcsa nevet adtak a modelljüknek. A kicsit nintendós hangzású Mii elsősorban formailag különbözik a két testvértől.

Természetesen a fő méretek és technikai jellemzők változatlanok maradtak, de a Mii jobban illeszkedik a Seat-formavilághoz. Nagy különbség az árban sem lesz, bár a bevált recept szerint valószínűleg az UP!-nak lesz a legmagasabb az indulóára. A vevőknek inkább az alapján kell dönteniük, hogy melyiknek a kinézete tetszik a legjobban.

Forrás: SeatForrás: Seat


Kezdetben csak a háromajtós verzió kapható, de később jön az ötajtós is. Az egyliteres háromhengeres motor itt is 60 vagy 75 lóerő leadására képes, az ötfokozatú automata váltó feláras extra lesz. Várható egy Ecomotive (takarékos) verzió is, de az új modellben lesz olyan elektronika is, amely gazdaságosabb vezetésre ösztönzi a vezetőt. Állítólag tervezik a ráfutásgátló elektronika beszerelését, és egy olyan 5 colos kiszerelhető multifunkciós eszközt is, amely ötvözi a navigációt a telefonnal. Ez az interneten keresztül frissíteni is tudja magát, így később akár több egyedi funkcióra is képes lehet.

Forrás: SeatForrás: Seat


A modell értékesítése a spanyoloknál még ez év decemberében beindul, de Európa több államába 2012 tavaszán érkezik meg a legkisebb Seat.