Három új sportkocsival készül Frankfurtra a Lotus

Vágólapra másolva!
Meglévő modelljeit továbbfejleszti és újakkal bővíti kínálatát az angol gyártó.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan igyekszik fenntartani az érdeklődést a Lotus, most csepegtettek néhány információt a Frankfurti Autószalonra tervezett standjukról.

Biztosan ott lesz az Elise S, amely az SC-t váltja le, és a gyártó szerint új motorjával sokkal nyomatékosabb lesz alacsony fordulaton, ráadásul a gázreakciója is javulni fog, emellett sokkal hatékonyabb is lesz.

Az új motorról még csak annyit árultak el, hogy 1,8 literes és 220 lóerős lesz, további adatokat valószínűleg már csak Frankfurtban közölnek. Várhatóan ott lesz az erősen áttervezett Exige is nyújtott tengelytávval és szélesített nyomtávval, hogy bele lehessen építeni az Evora 3,5 literes V6-osát.

Fotó: Vida János [origo]
A Lotus Evora menetpróbájáról itt olvashat

Gyári információk alapján kiállítják a valaha gyártott legerősebb utcai Lotust, a 444 lóerős Evora GTE rendszámos változatát, melyet korábban kizárólag a kínai piacra szántak, most mégis továbbfejlesztenek, hogy máshol - elsősorban Észak-Amerikában - is forgalmazhassák. Az Elise sem marad érintetlenül, kap egy kormányról vezérelhető, robotizált kézi váltót, amely akár teljesen automata üzemmódban is használható lesz, ehhez hasonló, valódi automatát kap az Evora S is.