A hétvégén ismét ingyenes Renault-rendezvény a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
A hétvégén ismét hazánkba érkezik az igen népszerű World Series by Renault sorozat, a francia cég ingyenes családi autós rendezvénye. Idén meg akarják dönteni a tavalyi 135 ezres nézőcsúcsot.
Vágólapra másolva!

Forrás: Renault
Minden évben tele vannak a lelátók

Immáron ötödik alkalommal látja vendégül a Hungaroring a World Series by Renault sorozatot, a francia cég ingyenes családi autós rendezvénye minden évben hatalmas sikert arat hazánk egyetlen F1-es versenypályáján. A Forma-1 után itt a legnagyobb a nézettség, hiszen ezen az ingyenes rendezvényen a család minden tagjának szórakozásáról gondoskodnak, sőt még a kijutás is ingyenes. Tavaly már 135 ezren látogatták a két nap alatt, az idén még több nézőre számítanak a szervezők.

Forrás: Renault
A paddock területre is be lehet menni

A WSR-hétvégén természetesen a pályán folynak a legérdekesebb programok, de nem mind verseny. Három renault-s kategória küzdelmeit láthatják majd a nézők, de betétfutam lesz a magyar Lotus Ladies Cup is, amelyben teljesen egyforma Lotus Elise-ekkel mérik össze tudásukat a magyar hölgyek. A WSR csúcskategóriája a Formula Renault 3.5, az itt induló versenygépek igazán gyors formaautók. Ez a Forma-1 egyik előszobája, ahonnan Robert Kubica és Sebastian Vettel is átkerült az F1-be. A kisebb Formula Renault 2.0 modellek már valamivel lassabbak, de a rengeteg autó miatt itt is hatalmas versenyek várhatók. A test test elleni kemény csaták élményét azonban a Mégane Trophyban látható túraautók garantálják.

Forrás: Renault
Jean Ragnotti elképesztő manőverekre képes

Látnivalók azonban nem csak a pályán lesznek: számtalan bemutató, kiállítás színesíti a programot. Lesz légi bemutató, de egyéves kihagyás után újra ellátogat hozzánk a ralilegenda Jean Ragnotti is, aki R5-ös Maxijával rendkívül látványos show-val lepi meg a nézőket. A Lotus Renault GP Forma-1-es versenyautója is naponta többször tesz bemutatóköröket a versenypályán, és lesz az idén újdonságnak számító versenykamion-bemutató is. Emellett a Renault Sport professzionális sofőrjei mutatnak be a látványos kaszkadőrmutatványokat, de a pálya mellett is temérdek szórakozási lehetőség lesz komplett vidámparkkal, szimulátorokkal. Interaktív autókiállítás mutatja be a jelen, a múlt és a jövő autóit: többek között itt lesz Ayrton Senna egykori Lotus-Renault-ja is. A sportautók kiállítása mellett a cég legkülönfélébb kamionjait is megtekinthetik a Renault Trucks kiállítási területén.

Forrás: Renault
A Renault Sport kaszkadőrei mellett Forma-1-es és légi bemutató is lesz

A rendezvényt több úton lehet megközelíteni, a hatalmas tömegre számítva rengeteg rendőr és rendező segíti majd az autósok gyors célba érkezését. Emellett ingyenes buszjáratok indulnak a Stadionok autóbuszállomás 12-es kocsiállásáról 7:40 és 20:00 között 20 percenként a Hungaroring főbejáratához. Visszafelé az utolsó busz este 9-kor indul.

Igazából nehéz visszaadni azt a hatalmas élményt, amelyet a WSR-sorozat nyújt, ezért mindenkinek azt javasoljuk nemtől, kortól függetlenül, hogy legalább egy napra látogasson ki a mogyoródi versenypályára, garantáltan nem bánja meg!

Lapozzon és megnézheti a hétvége időtervét!