Vége az Aston Martin pénztelenségének

Vágólapra másolva!
Megszerezte a szükséges forrásokat az Aston Martin, kezdődhet a négy-öt múlva piacra kerülő sportkocsik fejlesztése. Jövőre jönnek az első részletek.
Vágólapra másolva!

Sikerült pénz szereznie az Aston Martinnak, így kezdődhet azoknak a modelleknek a fejlesztése, melyek a tervek szerint 2015-2016-ban kerülnek piacra. A dizájnerek már elkészítették az új család első vázlatait, a VH-padlólemezre épülő DB9-est, Vantage-et és Rapide-ot cserélik le.

Az első részleteket 2012-ben közlik, ekkor indul a specifikációk véglegesítése. Múlt héten sikerült jelentős tőkeinjekcióhoz jutnia az Aston Martinnak, globális befektetőktől 304 millió fontot szerzett, amely a cég szerint hét évre biztosítja a folyamatos fejlesztési munkát. A segítségért cserébe az Aston Martin az átlagosnál magasabb, 9,25 százalékos kamatot fizet.

Mielőtt a VH platformot lecseréli az Aston Martin, egy utolsó frissítést is végrehajt rajta, hogy a padlólemez megfeleljen a jövő ősszel életbe lépő, új gyalogosbiztonsági előírásoknak. Ezzel egy időben új arcot kap a DB9, a Vantage és a Rapide.

Forrás: Aston Martin