Már a gyártóüzemét is eladta a Saab

Vágólapra másolva!
Ingatlanjai eladásából sikerült egy kis pénzhez jutnia a Saabnak. A svéd márka 15 évig bérli vissza a trollhättani üzemet egy év ingyenes használat után.
Vágólapra másolva!

Megegyezett trollhättani bázisa eladásáról a Saab, a vevő egy svéd ingatlanfejlesztőkből álló konzorcium. A csoportot a Hemfosa Fastigheter AB vezeti, mely az összesen 483 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanok 50,1 százalékáért 28 millió eurót fizet. A szerződés értelmében az első évben ingyen használhatja a telepet a Saab, ezt követően 15 éves lízingkonstrukció keretében bérli vissza az épületeket.

A befektetőknek van lehetőségük további részesedést szerezniük az ingatlanokban, 33 millió euróig vásárolhatnak meg további négyzetmétereket. Közös tulajdonosként a konzorcium és a Saab gondoskodik a jövőben az üzem fejlesztéséről.

Egy másik tranzakcióból 13 millió eurót szerzett a Saab, egy kínai cég rendelt meg 582 darab autót. Tekintettel a gyártó nehéz helyzetére, a vevő még az autók leszállítása előtt átutalja a vételárat.

Múlt heti hír volt, hogy egyre közelebb van a csődhöz a holland Spyker tulajdonában álló Saab: a cég akkor bejelentette, hogy már 3800 alkalmazottjának sem tud fizetést adni. A beszállítók felé már korábban leállt a számlák kifizetése, ezért a termelés egyelőre szünetel.