Jövő márciustól kapható a kecskeméti Mercedes

Vágólapra másolva!
2012 első negyedévének végétől lesz kapható a Kecskeméten gyártott B osztály, amelynek próbagyártása szeptemberben kezdődik. Ha megfelelően teljesít a kecskeméti üzem, akkor újabb gyártókapacitást telepíthet Magyarországra a Mercedes.
Vágólapra másolva!

Az ára még ismeretlen az új Mercedes B osztálynak, de Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetőjének elmondása szerint ezzel az autóval már a céges flottákba is betörhet a márka Magyarországon. A márciustól kinevezett szakember meglehetősen bizakodó a piac alakulását illetően: az idén két számjegyű növekedésre számít a tavalyi évhez képest, amikor is 820 darab Mercedes személyautót adtak el Magyarországon.

"Nagyon reméljük, hogy a piac élénkítésében a kormány is partner lesz, elsősorban a külföldi rendszámok használatának visszaszorításában és az áfa-visszatérítés megkönnyítésében számítunk segítségre" - mondta Fröhlich, aki nagyon bízik benne, hogy a következő években sikerül majd lejjebb vinni a Magyarországon futó Mercedesek átlagéletkorát, amely jelenleg 13,6 év.

Szeretne megtanulni magyarul

Ingo Fröhlich 2011. március 1-jén vette át a Mercedes-Benz Hungária Kft. irányítását Hans Georg Pechhackertől, aki tíz év után adta át az ügyvezetői feladatkörét. A 39 éves, stuttgarti születésű szakember elmondása szerint "a vérében van a Mercedes", így az egyetem befejezése - és egy rövid kitérő - után teljesült a vágya, és csatlakozott a csillagos márkához. Ez elmúlt években a Mercedes-Benz Financial Services ügyvezetőjeként a Daimler-konszern görögországi, új-zélandi és horvátországi vállalatainál dolgozott. Fröhlich elmondása szerint eddig minden ország nyelvén megtanult, ahol élt, és hasonló tervei vannak itt is: a jövő évi karácsonyi beszédét már magyarul szeretné elmondani a cégnél.

Forrás: Mercedes-Benz