Álomidővel nyert a Suzuki a legveszélyesebb hegyiversenyen

Vágólapra másolva!
Tíz perc alatti idővel nyert a 900 lóerős Suzukit vezető Tadzsima Nobuhiro a Pikes Peak hegyiversenyen. A korábbi rekordot a második Hyundai is megdöntötte, a 800 lóerős Dacia csak harmadik lett.
Vágólapra másolva!

Ezen a hétvégén rendezték meg a világ leghíresebb és egyben legveszélyesebb hegyiversenyét az Egyesült Államokban.

Az idei Pikes Peaken mindenki a korábbi győztes és rekordtartó Tadzsima Nobuhirót akarta legyőzni, aki évek óta szinte egyeduralkodó a veszélyes hegyiversenyen. Idén bőven akadt neves kihívója, hiszen egy Hyundai és egy Dacia prototípus is meg akarta szorongatni, de végül a suzukis versenyző alaposan feladta a leckét a kihívóknak.

Nobuhiro Tajima 2010-es felfutása

Tadzsima félelmetes tempót diktálva 20 másodperccel döntötte meg korábbi rekordját, és ezzel az első olyan versenyző lett, aki 10 perc alatt fel tudott érni ezen a legendás versenyen. 9:51,278-as álomidővel nyerte a futamot, amelyet a konkurensek meg sem tudtak közelíteni.

Rhys Millen egyedi építésű csővázas Hyundai versenyautójával hiába ment jobb időt, mint a korábbi rekord, csak a második lett, míg a 800 lóerős Dacia Dustert vezető Jean Philippe Dayraut-nak meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel.