Michelisz az ötödik helyről rajtol Csehországban

Vágólapra másolva!
A dobogót célozza meg Michelisz Norbert a Túraautó-világbajnokság (WTCC) csehországi hétvégéjén, miután az ötödik helyet szerezte meg mindkét vasárnapi futamra.
Vágólapra másolva!

Az eső fenyegetése miatt a versenyzők már az első percekben pályára léptek a csehországi időmérő edzésen, hiszen a WTCC szabályai szerint csak a legjobb tíz versenyző küzdhet meg az első futam első rajtkockájáért. Az időjárás miatt komoly stratégiai dilemmával kellett a csapatoknak megküzdeniük: Michelisz Norbert sokáig a kiesőzónában autózott, azonban utolsó gyorskörében a hatodik leggyorsabb időt érte el, így a második futamon Franz Engstler, Tom Coronel, Gabriele Tarquini és Darryl O'Young mögül, az ötödik helyről rajtolhat.

A második fordulóban már az abszolút leggyorsabb köridő elérése volt a cél, ami a chevrolet-s Yvan Mullernek sikerült a legjobban, és megszerezte a pole pozíciót csapattársa, Robert Huff előtt. A harmadik a Michelisz Norbert szélárnyékát kihasználó Tom Coronel lett, a magyar versenyző elé ráadásul a gyorskörét az utolsó pillanatra hagyó Alain Menu is be tudott férkőzni. A magyar versenyző így ismét az ötödik helyet szerezte meg.

Michelisz Norbert: "Az ötödik hely megfelelő eredmény, különösen annak tekintetében, hogy a Q2-ben nem életem legjobb körét hoztam össze. Holnap a pontszerzés mindenképpen lehetséges, de a dobogót veszem célba. Az időmérő második köre hasonlít a lottózásra: nehéz kiszámítani, hogy kinek jön ki a legjobban a szélárnyék."

Az első futam 13.05-kor rajtol vasárnap a Budapesttől mindössze 350 kilométerre fekvő versenypályán. A futamokat a Eurosport élőben közvetíti.