Hivatalos képeken az európai Toyota Yaris

Vágólapra másolva!
Hamarosan itthon is kapható lesz a kisautó harmadik generációja. A japán modellről készült képsorozat után megjelentek az Európának szánt változatról készült fotók is.
Vágólapra másolva!

Forrás: Toyota

Japánban már tavaly leleplezték a Vitz néven forgalmazott kisautó új generációját. Az Európának szánt változat piros fényezésen és a "New Yaris" feliratú rendszámtáblán kívül mindössze a hátsó lökhárító alsó sarkaiba integrált ködlámpa az egyetlen különbség, a hűtő krómcsíkja felszereltség függvénye is lehet. Először nézhetünk bele az utastérbe is. Modern műszerfala a Hondákéra és a Nissanokéra emlékeztet, és több jellegzetes megoldás is hiányzik.

Forrás: Toyota

A középre helyezett digitális műszeregységet a megszokott mutatós váltotta fel, a hosszúkás középkonzol helyett szokásos elrendezésű kapcsolókat és egy nagy LCD képernyőt kapott. A tíz cm-es hossznövekedésből a tengelytávnak öt cm jutott, ami tágasabb belsőt jelent. Bár az új Yaris két cm-rel alacsonyabb, ezt bent valószínűleg nem lehet majd észrevenni.

Forrás: Toyota

A harminc kg-mal könnyebb kisautó új, 70 lóerős egyliteres alapmotort kap, melynek 95 lóerős változata start-stop rendszerrel egészül ki, a gyári adatok szerint 3,8 literrel is elmegy száz km-t. Japánban biztosan készül majd egy 110 lóerős RS sportváltozat, melynek európai forgalmazása még kérdéses, a HSD hibrid változat viszont jövőre biztosan a kereskedésekbe kerül.