Csak visít a Nissan elektromos versenyautója

Vágólapra másolva!
Már tesztelik a Nissan Leaf versenyváltozatát, amely az idei Le Mans-i 24 órás verseny előtt több környezetbarát modellel együtt bemutatókört fut a legendás versenypályán. http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zVYA0fmlz37ry4Wy1:00-tól az elindulást érdemes megnézni
Vágólapra másolva!

Az elektromos versenyautó gondolatát még sokaknak szokni kell, nehéz olyan versenye gondolni, amelyben nem az ordító motorhangé a főszerep. A Nissan mégis erre vállalkozott, a Leaf versenyváltozatát már javában tesztelik, hiszen az autónak az idei Le Mans-i 24 órás versenyen is lesz egy fellépése. A rendezvény egyik betétprogramjában a jövő autói fognak körözni, ahol a Leaf Nismo RC mellett a Honda különleges CR-Z-je is részt vesz.

A Nissan versenyautóját éppen ezért a minap tesztelték, ahol sok minden nem derült ki róla, csupán az, hogy szörnyű a hangja. Furcsa a vinnyogó versenyautót hallani, de idővel meg kell szoknunk ezt az érzést.

Egy éles versenyben a Leaf Nismo RC hamar elvérezne, hiszen csak 150 km/órás sebességre képes, az akkumulátorok pedig 20 perc után lemerülnek, majd órákig kell tölteni őket.