Kiszivárgott fotókon az új BMW 1-es sorozat

bmw 1
Vágólapra másolva!
Ugyan csak a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be az 1-es BMW következő generációja, kiszivárgott gyári fotókon máris látható. Állítólag 1,6 literes turbómotort kap az autó.
Vágólapra másolva!

Nem tudta titokban tartani az új 1-es sorozat hivatalos fotóit a Frankfurti Autószalonig a BMW. Egy eddig nem túl ismert német weboldalon, a Motor Trafficen péntek este megjelentek az első gyári képek, néhány információval kiegészítve.

Nagyjából az aktuális modell formavilágát vitte tovább az új generáció, összességében azonban konzervatívabbnak tűnik az elődjénél. Szögletesebbek lettek a fényszórók, átalakultak a hátsó lámpák - szentségtörés ilyet leírni, de mintha hátulról a Volkswagen Polóra hasonlítana a legkisebb BMW. Az utastérben nagyobb középkonzolt alakítottak ki, új a váltókar és a kormánykerék.

A kiszivárgott információk szerint az autó 85 milliméterrel hosszabb padlólemezre épül, teljes hossza 4320 milliméter. 330-ról 360 literre emelkedett a csomagtartó űrtartalma, a nyújtott padlólemeznek hála nőtt a hátsó lábtér.

A Motor Traffic szerint vadonatúj fejlesztésű, 1,6 literes turbómotor jelenik meg az 1-es kínálatában, a 116i-ben 136, a 118i-ben 170 lóerős lesz a blokk. Kétliteres dízelből 116, 143 és 184 lóerős kivitel készül.