Észreveszi az állatokat a BMW új fényszórója

Vágólapra másolva!
Két új, fényszórókkal kapcsolatos fejlesztést jelentett be a BMW. A Dynamic Light Spot megvilágítja a veszélyes objektumokat.
Vágólapra másolva!

Fényszórókkal kapcsolatos biztonságtechnikai fejlesztéseket jelentett be a BMW, egyszerre két újdonságon is dolgoznak a bajorok. A Dynamic Light Assist éjszakai körülmények között nagy segítséget jelenthet a sofőröknek: a rendszer egy infravörös szenzor segítségével pásztázza az autó környezetében felbukkanó állatokat, gyalogosokat és veszélyes objektumokat.

Amennyiben száz méteren belül érzékel valamit, egy külön fénycsóvával megvilágítja az észlelt gyalogost vagy veszélyes tárgyat, így a sofőr időben felkészülhet az esetleges vészhelyzet elhárítására. A fényt erős LED-ek biztosítják, amelyek a ködlámpa helyére vannak beépítve, így nincs szükség drága LED-es fényszóróra hozzá.

A bajorok kifejlesztettek egy vakításmentes reflektort is: a szembejövő forgalmat kamera pásztázza, amennyiben a rendszer autót érzékel, elhomályosítja a vakító fényt. Mindkét rendszer a Night Vision-csomagban jelenhet meg hamarosan.