Év végétől kapható a Skoda miniautója

Vágólapra másolva!
A cseh kereskedésekben már év végén megjelenik a Skoda miniautója. 2012-ben a Fabia és az Octavia közé pozícionált szedán érkezik, egy évvel később jön az Octavia új generációja.
Vágólapra másolva!

Hamarosan évi egymillió autónál is többet szeretne eladni a Skoda világszerte, ennek jegyében átalakul a cseh márka kínálata. Már 2011 végén megjelenik a cseh kereskedésekben a Volkswagen Up! alapjaira épülő City miniautó, Európa többi részén 2012 elején debütál a 3,5 méter hosszú apróság. Csak egyetlen motorral, egy körülbelül 50 lóerős háromhengeressel lesz elérhető, nagyjából 8000 eurós (2,1 millió forintos) alapáron.

Jövőre egy, a Fabia és az Octavia közé pozícionált új modell érkezik, azoknak, akiknek a Fabia túl kicsi, az Octavia viszont túl nagy. A körülbelül 4,5 méteres autó csak lépcsőshátúként lesz elérhető, ami a nemzetközi stratégiával magyarázható. Nyugat-Európán kívül a kombik csak mellékszereplők, Kelet-Európában, Kínában és Indiában a limuzinoknak nagyobb a presztízsük. Szűkösnek ennek ellenére nem nevezhető majd az autó, több mint 500 literes csomagtartót kínál. Alapjait a Fabia meghosszabbított platformja adja.

Két év múlva debütál az új Octavia, melynek padlólemezét ismét a Golf adja majd. Hat centiméterrel nő a nyom-, néggyel a tengelytáv, a kabin méretei mégsem változnak jelentősen. Külsőre a Genfi Autószalonon bemutatott VisionD tanulmányra emlékeztet az új Octavia, hibrid nem készül belőle.