Megjött az új Subaru Impreza

Vágólapra másolva!
A New York-i Autószalonon szedánként és ferdehátúként is bemutatkozott a Subaru Impreza következő generációja. Ősszel kezdődik az értékesítés.
Vágólapra másolva!

Lerántották a leplet a Subaru Impreza új generációjáról a New York-i Autószalonon. Sokat ígért a tavalyi Los Angeles-i kiállításon bemutatott tanulmány, ehhez képest jóval visszafogottabb lett a négyajtós verzió. Csalódást azért így sem okoz, érettnek és nem túlságosan konzervatívnak tűnik a forma.


A képre kattintava galéria nyílik!

A négyajtós és a ferdehátú modellen is meghatározóak a szögletes vonalak és a széles kerékjárati ívek, az ötajtós első pillantásra igencsak furcsa. Addig gyurmázták a formatervet, amíg az autó nem is egyszerű ferdehátúnak, hanem valamiféle kis kombinak tűnik.

Pedig a méretek nem nagyon változtak: az ötajtós 4414 milliméteres hosszával csak eggyel marad el az aktuális modelltől. Maradt a szélesség, a magasság 1475-ről 1463 milliméterre csökkent. Nőtt a tengelytáv, 2621 helyett már 2644 milliméter, amely nagyobb hátsó lábteret ígér az utasoknak mindkét verzióban.

Az amerikai piacon normál feltöltésű, 150 lóerős, kétliteres bokszermotor váltja az eddigi 2,5-ös egységet, fogyasztása harminc százalékkal alacsonyabb. Új anyagokat használtak a kabinban, opcióként akár érintőképernyős navigáció is rendelhető. Továbbra is alapáron jár az állandó összkerékhajtás.