Megmutatták a jövő Volvóját

Vágólapra másolva!
Múltjának legfontosabb elemeiből építkezik a következő Volvo csúcsmodellt és egyben a márka új formanyelvét is bevezető Concept Universe tanulmány.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volvo

A gyökereihez nyúlt vissza a kínai Geely tulajdonában levő svéd és minden egykor jellegzetes volvós stíluselemet rárajzolt a Concept Universe tanulmányra. Az egyszerű formákra és hajlításokra épülő skandináv formatervezési iskola szerint megálmodott látványterv a legendás kocka Volvókat idézi, orra pedig a cég egyik legfontosabb múltbeli modelljére, a jellegzetes PV444-re emlékeztet.

Forrás: Volvo

A hagyományok ápolása fontos stratégia lépés a kínai tulajdonba került svéd márka vezetésétől, hiszen az elsősorban konzervatív vevőkör érdeklődésére számító cég számára presztízsveszteséget jelenthet az üzleti manőver. Ennek ellenére nem pusztán a lelkes hagyománytisztelet, hanem a szorgalmas másolási hajlam nyomai is felfedezhetők az autón, nyomokban Rolls-Royce-ot, Jaguárt és Audit is tartalmaz, összességében mégis egyedi a végeredmény, melyről bárki elhiszi, olyan biztonságos, hogy akár egy terrortámadást is át lehet vészelni benne.

Forrás: Volvo