Bemutatkozott a Chevrolet Epica utódja

Vágólapra másolva!
New Yorkban és Sanghajban egyszerre leplezték le az új Chevrolet Malibut, amely Európában az Epicát váltja le.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bemutatkozott a Chevrolet Malibu következő generációja. A középkategóriás modell világautó lesz, csak Amerikában forgalmazott elődjével ellentétben közel száz országban kerül piacra, Európában az Epica helyére lép.

Előzetes fotókon már az autó hátulja és eleje is látható volt, így a sanghaji és New York-i leleplezés nem tartogatott túl sok meglepetést. Amennyire ötletes a Chevrolet Camaróra hasonlító, LED-lámpás far, annyira hétköznapi a front rész, összességében mégis jól sikerültnek tűnik a Malibu.

Az alapoktól tervezték újjá az autót, a tengelytáv (2738 milliméter) például 114 milliméterrel csökkent az elődhöz képest. Cserébe 51 milliméterrel megnyújtották az első és hátsó nyomtávot, ennek eredményeként a belső tér (113 literrel) tágasabb lett. Nőtt a csomagtartó is, a szedánba 462 liternyi poggyászt lehet begyömöszölni.

4859 milliméter hosszú, 1854 milliméter széles és 1462 milliméter magas a Malibu, elődjénél 12 milliméterrel rövidebb és magasabb, valamint 76 milliméterrel szélesebb. Világszerte összesen tízféle motorral lesz kapható, köztük egy új, 2,5 literes, közvetlen befecskendezéses négyhengeressel. A végleges specifikáció még nincs meg, legalább 190 lóerő és 245 Nm-es nyomaték leadására lesz képes. Amerikában 2012 első negyedévében indul az értékesítés, az Európára vonatkozó adatok még váratnak magukra.