Vágólapra másolva!
A Sanghaji Autószalonon leplezi le SxC névre keresztelt crossover-tanulmányát a Peugeot. Az autót a kínai részleg tervezte és építette.
Vágólapra másolva!

Nagy crossovert fejlesztett a Peugeot kínai központja, az SxC (Shanghai Cross Concept) 4,87 méter hosszú, 1,61 méter magas és 2,03 méter széles. A futurisztikus külsejű crossover 22 colos felniken ül, az ajtók ellentétes irányba nyílnak, akárcsak a Rolls-Royce-okon.

Ugyan az autó a sanghaji részlegnél készült, a munkát a Peugeot fődizájnere, Gilles Vidal felügyelte. Az SR1, BB1 és EX1-tanulmányok front részét fejlesztették tovább, a fényszóróknak új elnevezésük is van: ezek a Peugeot-féle macskaszemek.


Kattintson a képre a galériához!

Négyüléses kialakítással készült a koncepció, az első tengelyt 1,6-os turbós THP benzinmotor hajtja 221 lóerős teljesítménnyel. Hátra a Hybrid4 technológia jegyében elektromotort építettek, 317 lóerőre növelve az összteljesítményt. Akár tisztán elektromos hajtással is képes közlekedni az SxC, átlagfogyasztása 5,8 liter, szén-dioxid kibocsátása mindössze 158 g/km. Sorozatgyártási tervek egyelőre nincsenek.