Tanulmányként itt a kecskeméti Mercedes

Vágólapra másolva!
A Sanghaji Autószalonon enged először bepillantást a Kecskeméten készülő új A osztály jövőjébe a Mercedes-Benz. Néhány részlet még biztosan változik az autón.
Vágólapra másolva!

Nem titkolózik tovább a Mercedes-Benz, a Sanghaji Autószalonon megmutatja végre, hogy nagyjából milyen lesz az A osztály Kecskeméten készülő új generációja. A prémium kompakt a BMW 1-es sorozat és az Audi A3 ellenfele lesz, értékesítése 2012-ben kezdődik.

Egyelőre csak prototípus a Concept A, melyen felfedezhetőek a Mercedes új márkaarculati elemei. Hosszú motorháztetővel és kupés tetővonallal készült a tanulmány, nyoma sincs a régi, egyterűs megjelenésnek. Sokat átvett a koncepció a CLS Shooting Brake és F800 Style tanulmányoktól, megjelenése karakteres, de egyes részleteken még változtatnak a szériamodell felbukkanásáig.


Még több kép a galériában, kattintson a képre!

Éles, határozott karaktervonalak szabdalják a háromajtós prototípust, amelyben négy önálló ülést alakítottak ki. Futurisztikus részletek uralják a kabint, ezek természetesen nem kerülnek sorozatgyártásba, de inspirálhatják a végleges elemeket.

Az új fejlesztésű MFA padlólemezre épül a tanulmány, a fronthajtású platformra később több Mercedest is építenek. Négyhengeres, közvetlen befecskendezéses, kétliteres turbómotor került a prototípusba, teljesítménye 210 lóerő. Új duplakuplungos váltó továbbítja az erőt az első kerekekre.

Különleges nappali fényeket kapott a Concept A, 90, alumíniumba csomagolt optikai szál szolgáltatja a világítást. Radaros ütközésmegelőző rendszerrel is felszerelték az autót.