Amiből sosem lesz WRC: itt az új Subaru Impreza

Vágólapra másolva!
A japán kompakt autónak még csak az oldala látható, de két hét múlva a New York-i Autószalonon már semmi sem marad majd titokban.
Vágólapra másolva!

Az Imprezák sohasem a szépségükkel gyűjtöttek maguk köré rajongótábort, de a jelenleg futó, 2007-ben bemutatott harmadik generáció különösen sok kritikát kapott a külseje miatt a rajongóktól. Nemcsak a jellegtelen, koreaias dizájn verte ki a biztosítékot a népes rajongótábornál, hanem az is, hogy ötajtósként mutatták be először, ráadásul keretes ablakokkal. Persze később megérkezett a lépcsős hátú négyajtós is, de ezt sem fogadta kitörő örömmel az autóstársadalom.

Nem csoda, hogy a jelenlegi nemzedéket négy év után nyugdíjba küldi a gyár, az utód már készen van. Egyelőre csak egyetlen képet mutattak meg róla profilból, de hamarosan minden részlete látható lesz az április végi New York Auto Show-n. Ebből a fotóból csak annyi derül ki, hogy sokat szelídült a formaterv a Los Angelesben nemrég bemutatott látványos Impreza tanulmányautó óta. Bár a dizájn egységesnek tűnik, az első sárvédő a Mazda6-ost, a tető és a hátsó lámpa pedig a Chevrolet Cruze-t idézi.

Forrás: Subaru