Vágólapra másolva!
Hétvégén ismételten várható forgalomtorlódás több határátkelőhelyen. A jó idő miatt várhatóan megnő a forgalom, sok motorosra kell számítani.
Vágólapra másolva!

A kamionstop miatt az ártándi, a záhonyi, a tiszabecsi, a barabási és a beregsurányi határátkelőhelynél lehet számítani nagyobb fennakadásra. Záhonynál a személyforgalomban egy-három órás, a teherforgalomban egy-négy órás várakozás lehet, amelynek mértéke az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől is függ. Ártándnál szombaton a kilépő, vasárnap a mindkét irányban lehet 30-60 perces várakozás. Ugyancsak egyórás torlódás alakulhat ki Tiszabecs, Beregsurány és Barabás határátkelőhelyeken szombaton és vasárnap délután a belépő irányban.

Pénteken egy halálos kimenetelű baleset sem történt, a 138 közlekedési balesetben tízen súlyosan, 31-en könnyebben sérültek meg. Ezeken felül 97 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a jó idő miatt a hétvégén várhatóan megnő a forgalom, sok motorosra kell számítani az utakon.

Az autópályák közül több helyen útkarbantartási munkák folynak, ezért érdemes körültekintően vezetni. Az M0-s út régi szakaszán az M0-M7 csomópont környékén épül a harmadik forgalmi sáv. Az M19-esen hídfelújítási munkák miatt van lámpás terelés, az M6-oson pedig karbantartási munkák folynak a 22-78. km és 92-94. km szelvényekben.