16,5 millióba kerül az Infiniti luxus hibirdje

Vágólapra másolva!
Az Infiniti közzétette M35h nevű 364 lóerős hibrid autójának az árlistáját. A japán márka következő hetekben kezdi el a luxusszedán forgalmazását.
Vágólapra másolva!

A kétféle, GT és GT Premium változatban rendelhető Infiniti M35h átlagos üzemanyag-fogyasztása a gyár ígérete szerint mindössze 7 liter/100 km, szén-dioxid-kibocsátása pedig 162 g/km. Az Infiniti hibrid rendszere egy 306 lóerős, 3,5 literes V6 benzinmotorból és egy 68 lóerős villanymotor kombinációjából áll. Regeneratív fékrendszerével és nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátoraival az M35h akár 100 km/órás tempóval is tud úgy haladni, hogy meghajtásáról csak a villanymotor gondoskodik. Éppen emiatt az M35h az első olyan hibrid autó a világon, amely alapfelszereltségként tartalmazza a gyalogosokat figyelmeztető hangjelző rendszert. Az M35h 5,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 250 km/óra.

Minden Infiniti M35h alapfelszereltsége tartalmazza a fűthető és szellőztethető fél-anilin bőrkárpitozású első üléseket, a bi-Xenon fényszórókat adaptív első fényszórórendszerrel (AFS- Adaptive Front-lighting System), az elektromosan állítható üléseket és kormányoszlopot fűthető kormánykerékkel, a tolatókamerát és parkolás-segítő érzékelőket, a fehér kőrisfa díszítő betéteket ezüstpor-díszítéssel és a merevlemezes Music Box zenetárat. A listán megtalálható továbbá a napfénytető, a sebességtartó automatika, a kétzónás légkondicionáló berendezés, a könnyű beszállás funkció, a Bluetooth kapcsolat és az iPod csatlakozó. Az opciók listája meglehetősen szűk: a GT modellekhez kizárólag a Multimédiás és a Forest Air csomag (950 000 forint) és metálfényezés (275 000 forint) rendelhető. A GT felszereltségű M35h ára 16 520 000 forint, míg a GT Premium kivitelért 18 250 000 forintot kérnek.

Forrás: Infiniti