Látványos Volkswagenek Giugiarótól

Vágólapra másolva!
A Golf kabrió mellett két új, Italdesign Giugiaro-féle tanulmányt is bemutat a Volkswagen a Genfi Autószalonon. Az európai szabadalmi hivatalból szivárogtak ki a fotók.
Vágólapra másolva!

Már tavaly kiderült, hogy Genfben bemutatkozik a Volkswagen Golf kabrió harmadik generációja, tavasszal a gyártás is elkezdődik az osnabrücki üzemben. Nem a nyitott tetős modell lesz a márka egyetlen újdonsága a márciusi kiállításon, az európai szabadalmi hivatalból kiszivárgott fotók szerint két tanulmány is debütál.

Ezeket a konszern tavalyi szerzeménye, a híres Italdesign Giugiaro stúdió tervezte, és mindkettő kifejezetten látványosnak mondható. Nem világos, hogy pontosan mit tervez a tanulmányokkal a Volkswagen, de nem lehetetlen, hogy néhány év múlva hasonló szellemben alakul át a márka arculata.

Az egyik újdonság egy ötajtós, négyüléses ferdehátú, melyből akár a Polo utódja vagy egy kis egyterű is megszülethet. Kupés beütésű a másik koncepció, mérete az ötajtóséhoz hasonló, a Polo család legújabb tagja vagy önálló modell is lehet belőle. A genfi megnyitó után talán többet fogunk tudni róluk.