Massa elégedett a Ferrari eddigi felkészülésével

Vágólapra másolva!
Pozitív végeredménnyel zárta a négynapos barcelonai tesztsorozatot a Ferrari, hiszen Felipe Massa révén ők tették meg a legtöbb kört, és a tervezett programot is sikerült elvégezniük. A brazil versenyző elégedetten nyilatkozott a katalán pályán elvégzett munkáról, az idén várható erőviszonyokról azonban ő sem akart túl sokat mondani.
Vágólapra másolva!

"A teszt végeredménye a hétfői nappal együtt pozitívra sikerült. Valóban sok kilométert tettünk meg, azt hiszem, minden csapatnál többet sikerült teljesítenünk. Fernando és én is végrehajtottunk verseny-szimulációt, és mindegyik keverékű Pirelli abroncsot kipróbáltuk különböző üzemanyag-szintek mellett"- vont rövid mérleget a négy tesztnapról Felipe Massa a Ferrari sajtóközleményében.

A huszonkilenc éves Sao Pauló-i születésű versenyző természetesen nem kerülhette el a várható erőviszonyokra vonatkozó kérdést, de egyértelmű választ az első futamig ő sem tud adni.

"Az tény, hogy a Red Bull nagyon gyors. Hétfőn jó köridőket mentünk, és szerintem nem rossz a tempónk, noha vasárnap Rosberg gyors volt, és természetesen a McLarent sem szabad leírni, ahogy néhány másik csapatot sem"- elemezte a helyzetet Massa.

A téli felkészülés során ez egyik fő témát a Pirelli abroncsainak várható viselkedése jelentette. Az eddigi tesztek alapján egyértelműen látszik, hogy a gumik kopása kulcsszerepet fog játszani az idei szezonban, és döntő fontosságú lesz, hogy melyik autó mennyire kíméli azokat.

"Könnyű megjósolni, hogy több bokszkiállás lesz, mint az elmúlt években. A gumikopás nagyobb, és nem könnyű kímélni őket. Az igaz, hogy jó tapadásuk van, különösen a lágyabb keveréknek, míg a közepes és kemény abroncsok nem olyan jók ebben a tekintetben, viszont hasonlóan kopnak, mint a lágy. Abból, amit eddig láttunk, az derül ki, hogy a versenystratégiák teljesen másak lesznek, mint eddig"- vélekedik Felipe Massa.