Fokozottan ellenőrzi a teherautókat a rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy európai közlekedésbiztonsági kampány részeként a rendőrség három napig fokozottan ellenőrzi a teherautósokat az egész országban.
Vágólapra másolva!

Február 17-étől három napig egy európai közlekedésbiztonsági kampány részeként hazánkban is fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a teherautósok. A rendőri akció keretében a járművekkel kapcsolatos bűncselekmények (finanszírozási csalás, valamint az illegális alkatrész kereskedelem) felderítésére is figyelmet szentelnek, de emellett átfogó ellenőrzésre számíthatnak a gépkocsivezetők.

A gyorshajtás mellett próbálják kiszűrni az ittas- vagy bódult állapotban vezetőket, figyelik az egyéb közúti szabálysértéseket is. A hatósági jelzések megléte mellett ellenőrzik a járművek műszaki állapotát, a járművek terhelését, a rakomány rögzítését. A rendőrök különösen nagy figyelmet fordítanak majd a vezetési és a pihenőidő betartására, valamint a tachográffal (menetíró készülékkel) elkövetett szabályszegések felderítésére.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzéseket február 17-étől legalább napi nyolc órában végzik, olyan helyszíneken ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának a feltételei adottak.